top of page

Help til å finne riktig produkt

PRODUKTGUIDE

Vi har utviklet en serie av produkter som skal hjelpe deg som hesteeier å finne naturlige løsninger på hudproblemene til hesten. Under hvert produkt forklarer vi hvordan produktet skal brukes og hvilke produkter du bør kombinere det med for å få best mulig effekt.

Nytt samlebilde okt 2022.jpeg
Samle bilde lav oppløsning.jpg

Bio Power Protection Organisk Oljeserien

                   

 

Bio Power Protection Organisk olje

har vi utviklet spesielt med tanke på hester med det som kalles sommereksem. Plagene er typisk kraftig kløe i man og hale, og utsatte steder på kroppen der hesten blir utsatt for knott. Resultatet er ofte hårløse partier og sår der hesten har klødd seg til blods.

Vi anbefaler å vaske hesten først. Helst med vår skånsomme sjampo med probiotika og aloe vera. En ren hest er første steg i behandlingen. Vi anbefaler å vaske hesten ukentlig i behandlingsperioden.

Deretter påfører du olje der hesten klør seg. Påfør en til to ganger per dag i tre dager. Deretter skal hesten har tre dager hvile fra produktet. I denne perioden er det viktig at hesten får tilført fuktighet til området som er blitt behandlet. Vi anbefaler å bruke vår Probiotika Aloe Vera Gel som både tilfører fuktighet, virker kjølende og beroligende på huden. Påfør denne en til to ganger daglig etter behov.

Dersom hesten din har alvorlige plager med sommereksem, bør hesten få stå skjermet for knottbitt når knotten er som verst, eller hesten bør gå med eksemdekken. Pass da på at hesten har tilgang på skygge.

Oljen inneholder tjære som virker avvisende på insekter, og olje i seg selv er uattraktivt for knott og insekter da den fester seg til vingene. Slik virker den også forebyggende.

Bio Power Protection Organisk Olje og Krem

Bio Power Protection Organisk Olje inneholder norsk lynghonning fra Solsiden honning på Rena som holder svært høy kvalitet og antibakterielle egenskaper.

En annen viktig ingrediens er fiskeoljen som tilfører viktige fettsyrer og lindrende smøring til huden og andre naturlige oljer med antiinflammatorisk effekt. Dette sammen med riktig pH og vitaminer, er det som gjør at oljen er så effektiv.

Bio Power Protection Organisk Olje virker kløestillende og lindrende på huden til hesten, og stimulerer til at huden leger seg selv. Men det er viktig å bruke produktet riktig i kombinasjon med andre gode rutiner for å hjelpe hesten.

Oljen fungerer ikke bare på sommereksem, men har også hatt svært positiv effekt på andre hudlidelser som mugg, raspe, eksem, småsår og ulike hudplager der huden ikke selv leger seg selv. Også på disse problemene skal produktet brukes som beskrevet med tre dager behandling og tre dager hvile.

Vi anbefaler å være spesielt oppmerksom på bruk av oljen på mugg og våteksem, det er noen tilfeller den har gitt motsatt effekt. Mistenker du at dette skjer anbefaler vi at området vaskes med Probiotika Aloe Vera Sjampo og at det byttes til behandling med Probiotika Aloe Vera Gel og Probiotika Spray i stedet som har svært god effekt på denne typen hudproblem.

Vi anbefaler også at du unngår å bruke produkter som inneholder tjære på lyse muler og lignende dersom hesten skal fortsette å eksponeres for sola. Unngå kraftig sol på allerede solbrente muler.

Dersom hesten kan stå inne om natten kan oljen påføres på kvelden slik at den trekker inn og får virke over natten. Ikke påfør olje på solbrent hest ute i solsteiken. Husk å bruk solkrem på dagtid. Vår BioPowerProtection Solkrem er egnet til bruk for å forhindre solbrente muler.

Bio Power Protection Organisk Krem

er basert på samme aktive ingredienser som i oljen, men den er laget som en tykk krem for å enklere kunne påføres på buk og små bitt eller irritasjoner. Den kleber ikke og inneholder naturlige tre fibriller for å oppnå ønsket konsistens.

IMG_9875.jpg
IMG_9760.jpg

Bio Power Protection
Probiotica Aloe Vera Serien

Probiotica Aloe Vera serien er utviklet for å komplimentere Organiske olje serien. Den inneholder aktiv probiotika som fremmer sunn bakterieflora og en god PH-balanse i hestens hud. Probiotika er et annet ord for melkesyrebakterier og er fremstilt ved å fermentere nøye utvalgte urter. Vi har kombinert dette virkestoffet med Aloe Vera som har en veldig god lindrende effekt på irritert og tørr hud.

Probiotica Aloe Vera Sjampo

er en mild sjampo som likevel er veldig effektiv på å få ut urenheter og løsne løse hudrester som flass. Sjampoen er den naturlige starten for flere av våre andre behandlingsalternativer. En ren hud tar bedre imot behandling og du får minimert uønsket bakterievekst ved å vaske bort skitt og gammel hud. Ettersom sjampoen er så mild mot huden kan du sjamponere hesten oftere enn med tradisjonelle sjampoer som ikke er like snille mot huden. En ren hest er mindre attraktiv for insekter og er mindre utsatt for infeksjoner.

Probiotica Aloe Vera Gel

er et unikt produkt som kombinerer de gode egenskapene til Aloe Vera med Probiotika. Denne kombinasjonen virker lindrende og helende ved at den demper uønsket bakterievekst. Aloe Vera er kjent for å være effektivt på hudirritasjoner og eksem, og er brukt i tusenvis av år. Probiotika tilfører en sunn bakterieflora som bekjemper problemer som for eksempel mugg og raspe. Aloe Vera gir huden fuktighet og gelekonsistensen danner en tynn barriere som ikke fordamper så raskt slik at den kan virke over tid. Probiotica Aloe Vera Gel er et godt alternativ til vår oljeserie og vi anbefaler å bruke Probiotica Aloe Vera Gel under hvileperioden for bruk av oljen. (Se beskrivelse av Bio Power Protection Organisk Olje).

BioPowerProtwction Solkrem

Kremen er til for å beskytte lyse muler og hudpartier med lite pels. Den er også pleiende der det allerede har oppstått solbrenne.

Bio Power Protection
Probiotica serien

Probiotica Spray

er en spray som inneholder 5 milliarder gode melkesyrebakterier med en PH-verdi som er svært gunstig for huden. Sprayen er svært effektiv dersom du har en hest med mugg og du trenger å bløte opp tørkede hudrester og eksem. Sprayen anbefales brukt direkte på problemområdet, gjerne etter sjamponering og vask. Mange bruker sprayen på småsår og andre mindre hudirritasjoner.

Probiotica Fortilskudd

stimulerer appetitten og fordøyelsen, og sørger for at hesten din får en god og stabil tarmflora. 1 dl fortilskudd inneholder 5 milliarder sunne melkesyrebakterier av ypperste kvalitet produsert i Norge. PH-verdien er ca 3,5 som gir en frisk og syrlig smak. Fortilskuddet har en epleaktig lukt og øker smakligheten i hestens for.  Probiotika tilfører naturlige mikroorganismer som ofte mangler i moderne forproduksjon. Mange mener at dette er en av rotårsakene til at mange hester sliter med hudproblematikk i dag. Fortilskuddet er derfor en viktig ingrediens i å forebygge og skape et sterkt immunforsvar hos hesten. Spesielt for hester med muggproblemtikk er det viktig å stabilisere tarmfloraen. Fortilskuddet anbefales også til aktive sportshester som skal prestere og trenger et effektivt opptak av næringsstoffer. 1 dl i hestens for per dag er nok for ønsket effekt. (Vi anbefaler minst 1 dl per dag selv om hesten er mindre. Effekten blir ikke større selv om dyret er mindre.) Probiotica Fortilskudd har vist seg å hjelpe hos mange hester med følsom mage som sliter med løs avføring etter endringer i foret eller stress. 

JVV_9732.jpg
Liniment.jpg

Bio Power Protection
Liniment

BioPowerProtection Liniment 

Vårt mest potente kløestillende liniment. Hudpleie for hest som brukes på steder der huden har blitt hårløs og sterk irritert. Linimentet brukes der ingenting annet klarer å roe utviklingen av eksemen eller andre irritasjoner i pelsen.

Påfør Linimentet tynt på de utsatte områdene i noen dager til irritasjonen har roet seg. Deretter kan man gå over til et av våre andre produkter for å lindre, pleie og holde huden frisk.

Produktet består av  økologisk odlet kaldpresset Linfrøolje og  2,5 % BenzylBenzoat. 

Før behandlingen anbefaler vi at hesten blir vasket med vår Probiotica Aloe Vera Sjampo som​ er en mild sjampo som likevel er veldig effektiv på å få ut urenheter og løsne løse hudrester som flass. Sjampoen er den naturlige starten for flere av våre andre behandlingsalternativer.  

Etter behandlingen kan Probiotica Aloe Vera Gel med fordel brukes. 

Det er et unikt produkt som kombinerer de gode egenskapene til Aloe Vera med Probiotika. Denne kombinasjonen virker lindrende og helende ved at den demper uønsket bakterievekst. Aloe Vera er kjent for å være effektivt på hudirritasjoner og eksem, og er brukt i tusenvis av år. Probiotika tilfører en sunn bakterieflora som bekjemper problemer som for eksempel mugg og raspe. Aloe Vera gir huden fuktighet og gelekonsistensen danner en tynn barriere som ikke blir værende på huden slik at den kan virke over tid.  

bottom of page