top of page

Naturlig

BÆREKRAFT

Nordic Horse Care ble grunnlagt med ønske om å bruke naturens egne ingredienser til å skape bedre dyrevelferd, og kunne hjelpe dyr med hudproblem på en bærekraftig måte. Våre produkter inneholder ingen skadelige kjemikalier og vi velger våre ingredienser med stor omsorg for miljøet.

Vi ønsker å velge bærekraftig emballasje som lar seg resirkulere i eksisterende returordninger, og som bidrar til at produktet har lang holdbarhet som gir mindre svinn og bedre økonomi for våre kunder. Vi sikrer kvaliteten på våre leverandører slik at vår verdikjede påvirker planeten, mennesker og dyr minst mulig. Vårt ønske er å skape de beste produktene for våre dyr med minst mulig fotavtrykk for kommende generasjoner.

Våre produkter inneholder de beste råvarer. Her er noen eksempler. Vår linfrøolje og rapsolje kommer fra samme Gunnarshögsgård i Sverige. Vår honning produseres av bier i Rendalen hos Solsiden honning. Fiskeoljen er høykonsentrert og produsert i Kristiansund. Vi bidrar også til innovativ bruk av treprodukter ved at vi bruker trefibriller som fortykningsmiddel i våre probiotika produkter. Vår probiotika produseres også i Norge hos Biosa Norge i Sør-Odal som også er Debiogodkjent. Selv produserer vi lokalt på vår egen gård og forøker så langt det er mulig å velge lokale leverandører.

.

hand-raps.jpg.webp

Erik Nilsson
VD
Gunnarshögs Gård AB

 

Vår kaldpressede oljer kommer fra frø odlet på vår egen gård eller i nærheten. At oljen kaldpresses innebærer at temperaturen vid pressingen ikke overstiger 35 grader.  Smak, lukt og farge bevares sammen med vitaminer og antioksidanter. Alt avfall fra oldingen brukets til å varme opp gården. Vi gledes over at våre skånsomt økologisk produserte oljer, benyttes i produktene BioPowerProtection, som lindrer hudirritasjoner og pleier huden.  

Biosa Norge

Biosa Norge produserer høykvalitets probiotika etter HACCP- prinsippene (strengeste krav til human konsumpsjon) og er anerkjent med sine produkter i en rekke land. Deres probiotika er en svært virkningsfull komponent i Nordic Horse Care sine produkter og bidrar til effektiv behandling av hudproblematikk hos dyr.

pappa i produksjon 2 (003).jpg
Omega-3-oljer-og-kapsler--GCR-09255.JPG

Karete Rolfsen
Account manager
GC Rieber Vivomega AS

«GC Rieber VivoMega har dokumentert helsebringende effekt og produseres med hensyn til bærekraft i alle ledd. Vår Omega-3 olje er høykonsentrert og er en viktig komponent i Nordic Horse Care sine oljebaserte produkter.»

Vegard Mømb
Daglig leder og Grunder
Fjellnett Medisinsk Honning

«Solsiden honning produseres i Norsk fjellnatur med de beste forutsetninger for å ta ut medisinske egenskaper.

Honningen vår ble testet i 2020 i York, The Biorenewables Development Centre Ltd (BDC), der det ble påvist at vår honning har anti bakterielle egenskaper.

Disse egenskapene er viktige komponenter i Nordic Horse Care sine produkter.»

honning.jpg
Borregaard exilva.jpg

Synnøve Holtan
Dr.ing/Senior Scientist
Cellulose Fibrils RD Borregaard
 

‘’Vi er stolte av at Nordic Horsecare har valgt å bruke Exilva fra Borregaard i sine Biopower Protection hudpleieprodukter. Det er flott at våre trefibriller kan forbedre produktytelsen, og bidra til biobaserte og bærekraftige produkter hos Nordic Horsecare.’’

bottom of page